Gruziniškos virtuvės valgiai – kiekvieno skoniui

Visai neseniai su vyru nusprendėme prisiminti kelionę į Gruziją ir apsilankyti  gruziniškos virtuvės restorane, kuris įsikūręs Valakampiuose. Restoranas Genacvale lankytojų vertinamas gana prieštaringai, tad nusprendėme patys  apsilankyti šiame restorane ir paragauti siūlomų valgių. Viešint Gruzijoje mums labiausiai patiko baklažanų suktinukai, įdaryti graikiniais riešutais, Chinkaliai, grybai, užkeptu su sūriu, ir taip pat didelį įspūdį paliko Charčio sriuba, kuri gerokai skiriasi nuo tos, kurią esame pratę valgyti Lietuvoje.  Nustebome, kad Gruzijoje pavasarį  praktiškai neįmanoma gauti  avienos šašlyko, kuris yra toks populiarus, tad lankantis  šiame restorane užsisakėme būtent šį patiekalą. Kadangi tikrai nemažai gruziniškų patiekalų žavi  tikrai puikiu skoniu,  nusprendėme paragauti ne vieną, o keletą patiekalų: taip pat užsisakėme baklažanų suktinukus, tradicinių gruziniškų salotų, ir pievagrybių, įdarytų gruziniškų sūriu.

Restoranas GenacvaleIš pradžių valgėme pievagrybius su sūriu, ir skonis buvo tikrai puikus. Man šis patiekalas atrodė gana paprastas, kažkada bandžiau jį pagaminti ir namuose, tačiau tikrai nebuvo taip skanu, kaip gruziniškame restorane. Manau, kad skoniui didelę įtaką daro ir tai, koks sūris yra naudojamas: kadangi  parduotuvėse tokio sūrio neradau, teko naudoti įprastą Mozzarella sūrį.  Taigi, pirmajam užsakytum patiekalui uždėjome didelį pliusą, ir tuomet sulaukėme baklažanų su graikiniais riešutais. Šių suktinukų skonis buvo kiek kitoks nei ragautų Gruzijoje, tačiau tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Nors nesu baklažanų mėgėja, tačiau šis patiekalas man leido kitaip įvertinti šią, turbūt nepelnytai „nurašytą“ daržovę. Neilgai trukus sulaukėme užsakyto avienos šašlyko ir gruziniškų salotų, kurios gausiai pagardintos žalumynais. Po to, kai pirmą kartą apsilankiau Gruzijoje, pajutau, kad ir  pati į įvairius gaminamus patiekalus  beriu vis daugiau žalumynų, nes gruziniška virtuvė parodė puikų pavyzdį, kaip galima visai paprastą patiekalą paversti tikrai skaniu. Restorane ragautas avienos šašlykas tikrai pateisino lūkesčius, ir, turiu pasakyti, kad čia patiekalo porcija buvo kur kas didesnė nei Gruzijoje. Juokavau, kad prieš lankantis gruziniškame restorane vertėtų nevalgyti kelias dienas: visi siūlomi patiekalai čia atrodo tikrai labai skaniai, o iš virtuvės sklindantys kvapai  taip ir vilioja dar ką nors paragauti. Supratome, kad šį kartą jau tikrai bus visko per daug, nors  eidami į restoraną buvome nusiteikę paragauti dar daugiau patiekalų.

Apibendrindama galiu pasakyti, kad restoranas Genacvale tikrai pateisino mano lūkesčius. Patiko tai, kad čia yra siūlomi populiariausi gruziniški patiekalai, tačiau taip pat yra siūlomi ir firminiai šio restorano valgiai. Pasirinkimas tikrai nėra siauras, tad net ir patys išrankiausi restorano svečiai tikrai galės  išsirinkti patinkančius patiekalus. Mūsų ragauti patiekalai tikrai priminė ragautus Gruzijoje, tik skirtumas tas, kad čia patiekalai yra ne taip smarkiai sūdomi – Gruzijos restoranuose kartais tikrai persistengiama beriant druską į salotas ar kitus patiekalus.

Manau, kad rezervacija restorane Genacvale patiks daugumai lankytojų, kurie nori paragauti gruziniškų patiekalų. Šios šalies virtuvė tikrai žavi, tad apsilankymas Vilniuje esančiame restorane  gali būti iš tiesų puikus kulinarinis nuotykis. Čia  pasijusite tarsi būtumėte seniai laukti – juk gruzinams svetingumas tikrai nėra svetimas, tad šiam restoranui pliusą dedu ir už tai, kad mus labai šiltai pasitiko.